Izdvajamo:

tacka    Edukacija
linija
tacka    Važna dokumenta
linija
tacka    Unapređenje kvaliteta
linija
tacka    Javne nabavke
linija
tacka    Zdravstveni kalendar
linija
tacka    Finansijski izveštaj
linija
tacka    Publikacije
linija
tacka    Upravljanje med. otpadom
linija
tacka    Telefonski imenik
linija

mzs

rfzo

eu

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Lekarska komora Srbije
Komora medicinskih sestara i teh.
Zdravstveni savet Srbije
Opština Pirot
IZJZS "Dr M. Jovanović Batut"
ZZJZ Pirot
 
 

    Mejling lista
    Najnovije informacije i     obaveštenja na Vašoj
    e-mail   adresi
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno 17.05.2018

U nedelju 20. maja novi krug besplatnih preventivnih pregleda. Internistički i pregledi melanoma, laboratorijske analize

Prema nalogu Ministarstva zdravlja Republike Srbije nastavljaju se besplatni mesečni pregledi stanovništva u Srbiji. Ove nedelje, 20. maja, kako je rekao na današnjoj konferenciji za novinare, dr Nebojša Jovanović, pomoćnik  direktora Bolnice za medicinska pitanja radiće se tri vrste pregleda, internistički pregledi, pregled melanoma i laboratorijske analize krvi.

Doktor Goran Petrović, direktor Opšte bolnice zadovoljan je dosadašnjim rezultatima preventivnih pregleda, s obzirom da je registrovan veoma mali broj patologija. Naravno, i pored ovih akcija, u Opštoj bolnici Pirot svakodnevno se obavi veliki broj redovnih pregleda. Trudimo se da unapredimo rad, čime bi se i dalje u kontinuitetu unapredjivao kvalitet usluga, kaže doktor Petrović.

.......................................................................................................................................................................

Objavljeno 22.03.2018

Ove nedelje, 25. marta, novi krug besplatnih pregleda stanovništva

Prema nalogu Ministarstva zdravlja Republike Srbije nastavljaju se besplatni mesečni pregledi stanovništva u Srbiji. Ove nedelje, 25. marta, kako je rekao na današnjoj konferenciji za novinare, direktor Opšte bolnice u Pirotu, dr Goran Petrović, radiće se tri vrste pregleda, ultra zvučni pregled abdomena, pregled melanoma i ginekološki pregled.

Dr Angel Josifov, načelnik Službe za radiologiju i dijagnostiku, je i ovom prilikom uputio apel pacijentima koji su do sada bili na radiološkim pregledima da ne dolaze kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve i da se pruži prilika pacijentima koji se do sada nisu pregledali.

U Ambulanti za kožne bolesti će se ove nedelje, od 8 do 16 časova, raditi preventivni pregledi kože sa ciljem ranog otkrivanja melanoma, istakla je šef Odseka za kožne bolesti, dr Anica Aleksić Krstić.

Besplatni ginekološki pregledi su prilika za žene koje nemaju zdravstvenu knjižicu i nisu poslednjih meseci imale ginekološki pregled, kaže dr Vladan Djurov, v.d. načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo sa neonatologijom.

.......................................................................................................................................................................

Objavljeno 23.02.2018

Još jedna akcija besplatnih preventivnih pregleda u nedelju 25. februara

Po nalogu Ministarstva zdravlja sve bolnice širom zemlje organizuju još jednu akciju besplastnih preventivnih pregleda. U Opštoj bolnici Pirot u nedelju 25. februara građani će moći da provere nivo šećera u krvi, moći će da urade tumor markere CL125, PSA, kardiološki i oftamološki pregled, rekao je dr Nebojša Jovanović, pomoćnik direktora za medicinska pitanja.

Jovica Janković, načelnik Službe laboratorije ovom prilikom apelovao je na građane da nema potrebe da rade marker PSA više od jednom godišnje kada je rezultat više od 2,5 ili da rade više od jednom u dve godine kada je PSA manji od 2,5. Kada je u pitanju marker CL125 Janković je preporučio pacijentkinjama da potraže mišljenja lekara pre nego što dođu da rade marker, odnosno da dođu na laboratoriju ukoliko je lekar savetovao da to urade.

Internista dr Zoran Jovanović najavio je da će u nedelju pacijenti moći da urade ekg, proveru pritiska i šećera u krvi, kao i da će, ukoliko bude potrebno, biti upućeni na dalju dijagnostiku.

Akcija besplatnih preventivnih pregleda trajaće od 8 do 16 časova.

U prethodnoj akciji, prema rečima dr Nebojše Jovanovića, urađeno je 290 ultrazvučnih pregleda abdomena, 67 mamografija i 353 laboratorijska nalaza tumor markera. Od ukupnog broja pacijenata 364 su imala zdravstveno osiguranje, a 22 su bila bez zdravstvenih knjižica.

.......................................................................................................................................................................

Za pacijente:
tacka    Informator za pacijente
linija
   Kućni red
linija
   Saveti lekara
linija
   Zaštitnik pacijentovih prava
linija
   Liste čekanja
linija
o
Call centar
dzpirot
sld
SOU
vodici
palijativa
Svet Medicine Na Dlanu

 

Broj poseta:
Free Web Counter

O nama   I    Vesti   I   Mapa sajta   I   Kontakt   

© Opšta bolnica Pirot 2018    I   Odsek za informacione tehnologije