INTERNO ODELJENJE

Služba za unutrašnje bolesti u svom sastavu ima interno odeljenje, opšte internističke i subspecijalističke ambulante.  U  okviru Internog odeljenja su koronarna jedinica, odsek intenzivne nege, kardiologije, hematologije, reumatologije, gastroenterologije, endokrinologije i nefrologije.

Kapacitet odeljenja je 76 kreveta. Koronarna jedinica ima 6+8, hematologija i reumatologija po 9, gastroenterologija i endokrinologija po 11 i nefrologija 4 postelje. U sklopu gastroenterologije postoji kabinet za gastroskopiju a u sklopu kardiologije radi kabinet funkcionalne dijagnostike sa eho kardiografijom, treadmillom, holter monitoringom i kolor doplerom krvnih sudova. Godišnje se na odeljenju leči oko 2000 pacijenata, prosečna dužina lečenja je 9 dana. Procenat smrtnosti je samo 2%. U internističkim ambulantama se godišnje pregleda oko 18000 pacijenata.


Pored standardnih medicinskih procedura na odeljenju se rade i ekstra usluge: ezofagogastroduodenoskopija, ergometrija, holter monitoring, jednodnevno ispitivanje i EKG.

Kadrovi:

13 lekara i 38 sestara.
Načelnik: Dr Zoran Jovanović, internista

Kontakt i informacije:

Telefon: 010/305- 299

 


O nama   I    Vesti   I   Mapa sajta   I   Kontakt   

© Opšta bolnica Pirot 2018