Izdvajamo:

tacka    Edukacija
linija
tacka    Važna dokumenta
linija
tacka    Unapređenje kvaliteta
linija
tacka    Javne nabavke
linija
tacka    Zdravstveni kalendar
linija
tacka    Finansijski izveštaj
linija
tacka    Publikacije
linija
tacka    Upravljanje med. otpadom
linija
tacka    Telefonski imenik
linija

mzs

rfzo

eu

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Lekarska komora Srbije
Komora medicinskih sestara i teh.
Zdravstveni savet Srbije
Opština Pirot
IZJZS "Dr M. Jovanović Batut"
ZZJZ Pirot
 
 

    Mejling lista
    Najnovije informacije i     obaveštenja na Vašoj
    e-mail   adresi
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno 02.01.2017

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota i Zoran Nikolić, direktor JP Vodovod i kanalizacija posetili Porodilište Opšte bolnice.

Vladan Vasić, gradonačelnik i Zoran Nikolić, direktor Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija tradicionalno,  danas, ponedeljak, 2. januar,     posetili su   u pratnji direktora dr Gorana Petrovića i načelnika Odeljenja  dr Vasila Kirova,  Porodilište Opšte  bolnice Pirot  i tom prilikom uručili  pakete i poklone majkama i deci na ovom odeljenju. Podsećamo da Grad Pirot tokom godine u čestim prilikama značajnim sredstvima i finansiranjem mladih  lekara  omogućava  bolje  uslove za rad Opšte bolnice. Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija, takodje,  kao korporativno odgovorna institucija u svakoj prilici, kada je bilo potrebno, finansijski i opremom donirala je Opštu Bolnicu.

Inače prošla godina je i po broju rodjenih bila uspešnija od prethodnih. U 2016. godini –  591 porodjaj i 598 beba.  Od dežurne babice dobili smo i ostale podatke o porodjajima poslednjih dana. Tako su 29.decembra bila dva porodjaja, sutradan takodje dva . Najviše posla bilo je 31. decembra kada su rodjena dva muškarčića i jedna devojčica!!!   U 2015. bilo ih je 589,  u 2014,  bio je  je 551 porodjaj.

Prva beba u Novoj godini rodjena je 1. januara oko 14 časova !

.......................................................................................................................................................................

Objavljeno 24.12.2016

Poseta Univerzitetskoj bolnici u Češkoj dragoceno iskustvo za pirotske lekare. Dečje porodilište Opšte bolnice Pirot medju petnaest najboljih u zemlji.

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u amfiteatru Opšte bolnice Pirot, bilo je reči o boravku nekoliko lekara u Češkoj, na prestižnoj univerzitetskoj bolnici u Olomoucu.

Direktor Opšte bolnice, Goran Petrović kaže da je ovo nastavak prakse koju  Bolnica neguje da lekari stiču nova iskustva u poznatim univerzitetskim centrima.

Dr Bojana Ćirić smatra da se od čeških lekara mnogo toga moglo da nauči i primeni u praksi. Ali, ono što posebno izdvaja jeste izuzetna opremljenost Bolnice u kojoj je boravila i operisala sa svojim kolegama.

O sličnim iskustvima govori i dr Srdjan Denčić. Opremljenost bolnice je na visokom niovou što u mnogome olakšava rada lekara i čini ga efikasnijim.

Dr Vladan Djurov smatra da je edukacija bila od izuzetne koristi. Takodje i on je oduševljen opremljenošću Bolnice u Olomoucu koja prati savremena tehnička dostignuća.

Na konferenciji je bilo reči, pored utisaka o češkoj bolnici , i o uspehu koji je ove godine postiglo Porodilište Opšte bolnice u Pirotu. Našlo se medju 15 najboljih u zemlji. To je svakako veliki uspeh i podstek za dalji rad kaže načelnik Vasil Kirov.

I na kraju pozitivna praksa koju neguje Pirotska bolnica se nastavlja. Posle dobrih rezultata na operaciji kuka nastavlja se saradnja sa Kliničkim centrom iz Niša na operaciji kolena. Pre samog odlaska u operacionu salu novinarima se obratio dr Nebojša Jovanović.

                  

                  

                 

Izvor: Plus online

Za pacijente:
tacka    Informator za pacijente
linija
   Kućni red
linija
   Saveti lekara
linija
   Zaštitnik pacijentovih prava
linija
   Liste čekanja
linija
o
Call centar
dzpirot
sld
SOU
vodici
palijativa
Svet Medicine Na Dlanu

 

Broj poseta:
Free Web Counter

O nama   I    Vesti   I   Mapa sajta   I   Kontakt   

© Opšta bolnica Pirot 2018    I   Odsek za informacione tehnologije