Izdvajamo:

tacka    Edukacija
linija
tacka    Važna dokumenta
linija
tacka    Unapređenje kvaliteta
linija
tacka    Javne nabavke
linija
tacka    Zdravstveni kalendar
linija
tacka    Finansijski izveštaj
linija
tacka    Publikacije
linija
tacka    Upravljanje med. otpadom
linija
tacka    Telefonski imenik
linija

mzs

rfzo

eu

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Lekarska komora Srbije
Komora medicinskih sestara i teh.
Zdravstveni savet Srbije
Opština Pirot
IZJZS "Dr M. Jovanović Batut"
ZZJZ Pirot
 
 

    Mejling lista
    Najnovije informacije i     obaveštenja na Vašoj
    e-mail   adresi
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno 15.04.2016

Dr Goran Petrović i Dr Radovan Ilić: Mi smo u IZIS pilot projektu. Biće efikasan za pacijente, pružiće bržu i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Ovaj sistem, kao pilot projekat zaživeo najpre u Istočnoj Srbiji, a u pirotskom okrugu od 28. marta.  Direktori zdravstvenih ustanova u Pirotu, procenili su da je neophodno da pacijentima objasne detalje novog  Integrisanog informacionog  sistema .(IZIS) Zakazivanje specijalističkih pregleda u Srbiji više neće postojati,  jer će za pacijente to ubuduće raditi izabrani lekari u domovima zdravlja.

Zahvaljujući novom integrisanom informacionom zdravstvenom sistemu „Moj doktor“, izabrani lekar zakazivaće termin kod specijaliste ili preglede na ultrazvuku, magnetnoj rezonanci, skeneru, mamografu…

Dr Goran Petrović, direktor Opšte bolnice  Pirot i Dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja Pirot danas su na konferenciji za novinare objasnili novi sistem i pokazali video prezentaciju novog sistema zdravstnene zaštite. Dr Goran Petrović, direktor Bolnice, rekao je da je u toku uhodavanje sa novim sistemom i da očekuje razumevanje pacijenata i zdravstvenog osoblja.

Dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja rekao je u uvodu da su pirotska Bolnica i Dom zdravlja odavno uveli informacioni sistem  i to medju prvima u Srbiji . Ovaj sistem kod nas funkcioniše i pre 28. marta , naravno u nekim fazama rada.

Direktorima smo postavili praktično pitanje za koje smo smatrali da će razumeti pacijenti, s obzirom da je početak novog načina rada.

Link prema web aplikaciji moj doktor: www.mojdoktor.gov.rs

........................................................................................................................................................................

Objavljeno 15.04.2016

Poseta dr Berislava Vekića državnog sekretara Bolnici Pirot

Velika akcija uredjenja zdravstvenih ustanova, o kojoj je u poslednje vreme često govorio premijer Aleksandar Vučić, u toku je i u pirotskim zdravstvenim ustanovama. Ovih dana, renoviran  je  deo Službe psihijatrije u Opštoj bolnici Pirot.

Adaptirane prostorije obišli su i svečano otvorili  ,  državni sekretar Ministarstva zdravlja prof. dr Berislav Vekić i šef kabineta ministra Nikola Pandrc u pratnji Dr Gorana Petrovića direktora Opšte bolnice, Milana Jovanovića direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Filijala Pirot i dr Nebojše Jovanovića, načelnik Odeljenja  ortopedije.

Dr Berislav Vekić , na naše podsećanje,  da je premijer Vučić objavio da će Vlada Srbije, nadležno Ministarstvo zdravlja , pokrenuti široku akciju uredjenja bolničkih  prostora i ambulanti u domovima zdravlja, rekao je da su odvojena značajna sredstva i da je akcija u punom jeku.

Detaljnjije >>

Za pacijente:
tacka    Informator za pacijente
linija
   Kućni red
linija
   Saveti lekara
linija
   Zaštitnik pacijentovih prava
linija
   Liste čekanja
linija
o
Call centar
dzpirot
sld
SOU
vodici
palijativa
Svet Medicine Na Dlanu

 

Broj poseta:
Free Web Counter

O nama   I    Vesti   I   Mapa sajta   I   Kontakt   

© Opšta bolnica Pirot 2018    I   Odsek za informacione tehnologije