Izdvajamo:

tacka    Edukacija
linija
tacka    Važna dokumenta
linija
tacka    Unapređenje kvaliteta
linija
tacka    Javne nabavke
linija
tacka    Zdravstveni kalendar
linija
tacka    Finansijski izveštaj
linija
tacka    Publikacije
linija
tacka    Upravljanje med. otpadom
linija
tacka    Telefonski imenik
linija

mzs

rfzo

eu

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Lekarska komora Srbije
Komora medicinskih sestara i teh.
Zdravstveni savet Srbije
Opština Pirot
IZJZS "Dr M. Jovanović Batut"
ZZJZ Pirot
 
 

    Mejling lista
    Najnovije informacije i     obaveštenja na Vašoj
    e-mail   adresi
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno 24.03.2016

Ugradjen prvi pejsmejker u pirotskoj Bolnici

U četvrtak, 24.marta u Opštoj bolnici Pirot, na Odeljenju Interne medicine,  postavljen  je prvi privremeni pejsmejker. Intervenciju je uradio dr Srđan Spasić, internista Opšte bolnice Pirot uz asistenciju Prim.dr sci med Vladimira Mitova, načelnika invazivne kardiologije OB Zaječar i uz tehničku podršku njegovog tima iz Pejsmejker centra bolnice u Zaječaru.

Nakon intervencije pacijent se dobro oseća i hospitalni tok protiče bez komplikacije.

 DR Goran Petrović, direktor Bolnice kaže da je i ovom operacijom potvrdjeno nastojanje menadžmenta da se u našoj Bolnici rade složeni zahvati, u kojima će učestvovati i naši specijalisti.

Ova operacija koju je uz asistenciju tima iz Zaječara uradio naš  dr Srdjan Spasić, kao i zahvati koje su uz asistenciju čuvenog specijaliste Zorana Popovića, uradili naši ortopedi Dr Nebojša Jovanović i  DR Vojkan Rančić , nedvosmisleno potvrdjuje našu orijentaciju da ne samo dovodimo u Pirot poznate i priznate lekare, već da našim  specijalistima omogućavamo da samostalno operišu. Sve ovo biće iskorak dalje, jer ćemo našim sugradjanima omogućiti da ne idu u druge centre i čekaju dugo, već da ovde ,,u svojoj kući,, budu zbrinuti. Smatram da smo i jučerašnjom operacijom potvrdili  našu politiku rukovodjenja Bolnicom i trud koji ulažemo da bude i zaista moderna zdravstvena ustanova, kaže za naxi Plus radio i Portal Plus online Dr Goran Petrović, direktor Opšte Bolnice Pirot.

........................................................................................................................................................................

Objavljeno 15.03.2016

Svetski priznati ortoped hirurg Dr Zoran Popović operisao u Pirotu: Pirotska bolnica me podseća na bolnice u SAD.

U  Opštoj bolnici u Pirotu nastavljaju dobru praksu  da dovode poznate srpske i svetski proznate lekare specijaliste, koji ovde rade operacije na našim sugradjanima. Posle doktora profesora, akademika  Jovana Hadži Djokića,  danas je poznati hirirg ortoped profesor doktor Zoran Popović,  doskora načelnik Odeljenja za ortopediju na VMA, najpre operisao, a potom asistirao našim ortopedima dr Nebojši Jovanoviću  i  dr Vojkanu Rančiću.

U pauzi, posle dve operacije, predstoji i treća, održana je Konferencija za novinare koju je , naravno, otvorio dr Goran Petrović direktor Bolnice i tom prilikom rekao da će naša Bolnica nastaviti praksu dovodjenja poznatih specijalista, napominjući izuzetno znanje i radno iskustvo dr Zorana Popovića.  Dr Goran Petrović, direktor Bolnice, rekao je  da je u okviru artroplastike, u našoj Bolnici do sada uradjeno 12o operacija kuka. Dolaskom dr Zorana Popovića,juče su naši specijalisti dr Nebojša Jovanović i dr Vojkan Rančić  osposboljeni za ugradnju veštačkog kolena, odnosno endoprotezu. Planira se 20 takvih operacija.  Pre nego vam predstavimo dr  Zorana Popovića i čujemo njegove ocene današnjeg rada, evo podataka koje smo pronašli u njegovoj radnoj biografiji .

Doktorirao je 1996.g. na VMA. Stručno se usavršavao u ” The Louisville Institute for Joint Replacement and Arthroplasty Foundation” Luoisville, Kentucky, USA ( Institut za Veštačke Zglobove, Lujvil, Kentaki, USA ), a tema edukacije je bila hirurgija veštačkih zglobova kuk, koleno i rame, kao i lečenje sportskih povreda ( artroskopije i ligamenti ).Druga edukacija u USA bila je u “Rush Praesbiterian Hospital Chicago. Svoje dugogodišnje i bogato stručno iskustvo je stekao u Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA.Profesor Popović je ekspert u ortopedskoj hirurgiji veštačkih zglobova i sportskoj medicini, kao i u lečenju svih vrsta preloma i politraume, lečenju degenerativnih oboljenja zglobova. Član je Srpske Ortopedsko-Traumatološke Asocijacije ( SOTA ), Ortopedske sekcije Srpskog Lekarskog Društva, Američke Akademije za Ortopedsku Hirurgiju ( AAOS ), Svetske Asocijacije za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju ( SICOT ), Američke Asocijacije Vojnih Hirurga ( AMSUS ).

Dr Nebojša Jovanović, specijalista ortoped u našoj Bolnici , kome je  Dr Zoran Popović, asistirao  operaciju izuzetno je zadovoljan jer je zajedno sa svetski poznatim ortopedom hirurgom radio operaciju endoproteze kolena.

Posle Konferencije za novinare biće uradjena i treća operacija koju će u prisistvu poznatog specijaliste , raditi naš lekar, dr Vojkan Rančić, specijalista ortoped

Dr Gorana Petrovića pitali smo koliko je teško obezbediti opremu , pre svega proteze, s obzirom da je to ranije bilo veoma složeno, a i sami pacijenti su morali da plaćaju. Pacijenti sada ne plaćuju ni dinara, raspisuje se tender, rekao je dr Petrović i sredstva obezbedjuje Fond.

I na kraju, prijali su kompletni utisci dr Zoran Popovića,  koji je inače operisao mnoge   Piroćance, zahvaljujući pre svega prijateljstvu sa dr Mihajlom  Vidanovićem, načelnikom ortpedije  u Subotici, rodjenim Piroćancem, veoma poštovanim medju ortopedima u Srbiji, nekadašnjim košarkašem Pirota,   koga  nešto stariji Piroćanci znaju po nadimku “Mića Ćomi”.

Dr  Popović je rekao da je Bolnica izuzetno organizovana, da ima kvalitetan mlad tim i da ga podseća na one američke bolnice. Lepo je za nas Piroćance!!!


Za pacijente:
tacka    Informator za pacijente
linija
   Kućni red
linija
   Saveti lekara
linija
   Zaštitnik pacijentovih prava
linija
   Liste čekanja
linija
o
Call centar
dzpirot
sld
SOU
vodici
palijativa
Svet Medicine Na Dlanu

 

Broj poseta:
Free Web Counter

O nama   I    Vesti   I   Mapa sajta   I   Kontakt   

© Opšta bolnica Pirot 2018    I   Odsek za informacione tehnologije