Izdvajamo:

tacka    Edukacija
linija
tacka    Važna dokumenta
linija
tacka    Unapređenje kvaliteta
linija
tacka    Javne nabavke
linija
tacka    Zdravstveni kalendar
linija
tacka    Finansijski izveštaj
linija
tacka    Publikacije
linija
tacka    Upravljanje med. otpadom
linija
tacka    Telefonski imenik
linija

mzs

rfzo

eu

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Lekarska komora Srbije
Komora medicinskih sestara i teh.
Zdravstveni savet Srbije
Opština Pirot
IZJZS "Dr M. Jovanović Batut"
ZZJZ Pirot
 
 

    Mejling lista
    Najnovije informacije i     obaveštenja na Vašoj
    e-mail   adresi
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno 22.02.2016

Pirotsko zdravstvo napreduje u svim segmentima!

Dobra praksa je nastavljena. Rukovodstvo Gradske bolnice nastoji da periodično obaveštava  javnost o radu, najavljuje  planove, govori o nabavci opreme, svemu onome što može da unapredi zdravstveni sistem u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Prvi se novinarima obratio dr Goran Petrović, direktor Bolnice. Govorio je o ostvarenju plana rada u 2015. godini, finansijskoj situaciji,  aparatima koji su nabavljeni, kao i o novim dijagnostičko -operativnim procedurama koje su uvedene da se popravi kvalitet zdravstvenih usluga.

Najavljujući Dr Zorana Jovanovića načelnika Službe za internu medicinu,  Dr Goran Petrović  rekao je da će uvodjenje novih dijagnostičko- operativnih procedura , koje je započelo prošle godine zahvaljujući sredstvima Evropske unije i Kancelarije za skrining ,  kada je nabavljena  oprema , znatno poboljšati kvalitet dijagnosticiranja i lečenja bolesti debelog creva.

Dr  Zoran Jovanović  bio  je na obuci u Kliničko -bolničkom centru Bežanijska Kosa. Do sada je već uradjeno 2o politehtonija na debelom crevu.

Dr Goran Petrović najavio je i uvodjenje devet novih analiza u Laboratoriji koje će omogućiti da pacijenti ne plaćaju za  preglede u privatnim laboratorijama.

Dr Jovan Janković, načelnik Službe za laboratorijsku dijagnostiku , rekao je da su radnici obučeni za ovakve analize i da je kompletna oprema nabavljena.

Dr Nenada Zdravkovića, zamenika direktora Bolnice, kao jednog od najiskusnijih lekara specijalista u Bolnici i nekadašnjeg direktora pitali smo za mišljenje o nedavno objavljenim rezultatima . Naime analize su pokazale da se zdravstveni sistem Srbije popravio  za tri mesta u odnosu na prošlu godinu kada je reč o kvalitetu i dostupnosti usluga za pacijente, istakao je  vodeći istraživač švedske kompanije Health Consumer Powerhouse profesor Arne Bjornberg.

Bjornberg je na predstavljanju Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa za 2015. u Skupštini Srbije, rekao da je zdravstvo naše zemlje sada na 30. mestu među 35 zdravstvenih sistema starog kontinenta.

Iza Srbije su ostale, Bugarska, Rumunija, Albanija, Poljska i Crna Gora, dok su uspešnije bile Slovenija, Hrvatska i Makedonija.

I na kraju direktora  Dr Gorana Petrovića pitali smo da,  upravo nastavljajući misao Dr Nenada Zdravkovića,  kaže kakva je trenutno kadrovska slika u pirotskom zdravstvu.

I na kraju novinari su Dr Gorana Petrovića pitali o  rezultatima operacije katarakte, koji već služe za primer u zdravstvu Srbije


Za pacijente:
tacka    Informator za pacijente
linija
   Kućni red
linija
   Saveti lekara
linija
   Zaštitnik pacijentovih prava
linija
   Liste čekanja
linija
o
Call centar
dzpirot
sld
SOU
vodici
palijativa
Svet Medicine Na Dlanu

 

Broj poseta:
Free Web Counter

O nama   I    Vesti   I   Mapa sajta   I   Kontakt   

© Opšta bolnica Pirot 2018    I   Odsek za informacione tehnologije