Izdvajamo:

tacka    Edukacija
linija
tacka    Važna dokumenta
linija
tacka    Unapređenje kvaliteta
linija
tacka    Javne nabavke
linija
tacka    Zdravstveni kalendar
linija
tacka    Finansijski izveštaj
linija
tacka    Publikacije
linija
tacka    Upravljanje med. otpadom
linija
tacka    Telefonski imenik
linija

mzs

rfzo
 
Lekarska komora Srbije
Komora medicinskih sestara i teh.
Zdravstveni savet Srbije
Opština Pirot
IZJZS "Dr M. Jovanović Batut"
ZZJZ Pirot
 
 

    Mejling lista
    Najnovije informacije i     obaveštenja na Vašoj
    e-mail   adresi
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vesti

Objavljeno 15.10.2014.

Bolnica dobila savremenu aparaturu

aparatiU ovoj godini Ministarstvo zdravlja pirotskoj Opštoj bolnici opredelilo je 10 miliona dinara za nabavku nove opreme. Dr Goran Petrović, direktor Opšte bolnice kaže da je tim sredstvima nabavljeno nekoliko savremenih aparata za potrebe Službe radiologije, Hiruški blok  i Interno odeljenje. Danas je stigao i najsavremeniji ultrazvučni kolordopler aparat, čime je postupak javne nabavke u potpunosti završen.

Novi aparat harminic skalpel sa instrumentima za laparaskopsku i otvorenu intervenciju značajno će poboljšati kvalitet pružanja usluga u Operacionom bloku. Primarijus doktor Srdjan Denčić, načelnik Hiruške službe tim povodom je rekao da je ovaj oparat već stavljen u funkciju i da je pomoću njega već obavljena jedna savremena operacija abdomena.

........................................................................................................................................................................

Objavljeno 24.09.2014.

U Opštoj bolnici otvoren Centar za hipertenziju, sprečavanje šloga i infarkta

Danas je u Opštoj bolnici Pirot  otvoren Centar za hipertenziju, prevenciju šloga i infarkta miokarda. Tim povodom u amfiteatru Bolnice održana je konferencija za medije. Doktor Goran Petrović, direktor Opšte bolnice tim povodom je rekao da je ovo od izuzetno značajno za našu zdravstvenu ustanovu koja je time što je postala 20. član Udruženja ovih centara u Srbiji,  postala i deo medjunarodne mreže visoko stručno osposobljenih i savremeno opremljenih specijalizovanih centara za dijagnostiku i lečenje veoma ugroženih i teških kardiovaskularnih bolesnika.
Otvaranju Centra prisustvovali su i eminentni stručnjaci u ovoj oblasti. Docent Nebojša Tasić,predsednik Udruženja HISPA centara Srbije, ideja formiranja centara jeste da se kroz aktivnu saradnju lekara različitih specijalnosti pacijent najkvalitetnije leči u domacoj zdravstvenoj ustanovi.

Zamenica predsednika Udruženja prof. dr Marina Deljanin Ilić, koja je ujedno i rukovodilac Udruženja za jugoistočnu Srbiju, rekla je da je u pirotskoj bolnici Centar koji je danas otvoren drugi po redu centara koji su otvoreni u ovom delu Srbije. Centar je otvoren u okviru Internističke službe Opšte bolnie, a ambulanta će raditi dva puta nedeljno. Dva puta mesečno biće organizovana savetovalište za sve zainteresovane pacijente, rekla je doktorka Jelena Denčić, kardiolog u Opštoje Bolnici

........................................................................................................................................................................

Objavljeno 21.09.2014.

Pirot centar srpske urologije

U Opštoj bolnici Pirot završena je tradicionalna Škola operativne urologije, koja je okupila eminentne struzčnjake iz ove oblasti iz cele Srbije. Organizatori ovogodišnje Škole su Opšta bolnica Pirot i Srpsko urološko društvo- SUD, a pokrovitelji Medicinski fakultet u Beogradu, Medicinski fakultet u Nišu, Urološka klinika Beograd i Urološka klinika Niš.Tematski program Škole bila je stres urinarna inkontinencija, uretra i penis.

U okviru škole uradjeno je 8 operacija, a pored centralnog live-surgery programa, održane su i video sesije i predavanja. Pprikazano je 5 video prezentacija sa kojima su naši stručnjaci urolozi nastupili na evropskim i svetskim urološkim kongresima

Školu je zatvorio eminentni srpski lekar, akademik Jovan Hadži Djokić. Izuzetno zadovoljan rezultatima Škole,  interesovanjem lekara, dobrom organizacijom i uslovima za rad, doc. dr Dragoslav Bašić rekao je da je  Bolnica Pirot prevazišla očekivanja i postala moderan zdravstveni centar kojim treba Srbija da bude ponosna.

Učesnici Škole, njih oko 130 istakli su izuzetno gostpoprimstvo Piroćanaca, dobru organizaciju Škole i optimalne uslove za rad.

Video prilozi: http://www.plusonline.rs
........................................................................................................................................................................

Objavljeno 10.09.2014.

ŠKOLA OPERATIVNE UROLOGIJE 2014

sou
Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,

Imamo veliku čast i zadovoljstvo da Vas pozdravimo i najavimo održavanje tradicionalne Škole operativne urologije, 19. i 20. Septembra, 2014. godine u Pirotu.

Tematski program Škole biće stres urinarna inkontinencija, uretra i penis.

Organizatori ovogodišnje Škole su Opšta bolnica Pirot i Srpsko urološko društvo- SUD, a pokrovitelji Medicinski fakultet u Beogradu, Medicinski fakultet u Nišu, Urološka klinika Beograd i Urološka klinika Niš.

Pored centralnog live-surgery programa, predviđene su i video sesije i predavanja. Kao dobri domaćini potrudićemo se da održimo dosadašnji nivo organizacije i pratećeg programa Škole.

Dosadašnja pozitivna iskustva u organizaciji ovakvih skupova, visokokvalitetna tehnička podrška, kao i struktura učesnika iz naše zemlje i inostrantva, svakako predstavljaju snažne argumente i obećavaju da će naša Škola potvrditi svoju reputaciju i u širem okviru, budući da je jedina te vrste na  Balkanu.

........................................................................................................................................................................

Objavljeno 01.08.2014.

Svečano otvoren Call centar za majke i trudnice

U okviru projekta  prekogranične saradnje „Formiranje Centra za edukaciju i pomoć trudnicama i majkama“ koji realizuje Centar sa  za socijalni rad uz podršku Opštine Pirot u Opštoj  bolnici danas je svečano otvoren i promovisan Call centar za pomoć trudnicama i majkama.

Call centar je smešten na Odeljenju ginekologije i akušerstva opšte bolnice  Pirot  i zvanično  je počeo sa radom 16. aprila ove godine.  Za ovu svrhu angažovano je 6 mladih lekara sa liste evidencije NSZ za period od 8 meseci koji odgovaraju  na pitanja pacijenata i daju  medicinske savete i sugestije u pogledu zdravlja žena i dece.

Vrednost projekta je 50.000 evra od čega je 29.000 opredeljeno za funkcionisanje Call centra, rekao je Vladan Vasić, predsednik opštine Pirot.

Doktor Sava Rančić, načelnik Odeljenja napomenuo je da je u Opštoj bolnici Pirot od početka godine rodjeno 339 beba što je na nivou od prošle godine

Glavni partner na projektu je Centar za socijalni rad. Direktorka Centra Marija Vasić kaže da je ovo nesvakidašnji projekat koji Centar realizuje.

Za pacijente:
tacka    Informator za pacijente
linija
   Kućni red
linija
   Saveti lekara
linija
   Zaštitnik pacijentovih prava
linija
   Liste čekanja
linija
o
dzpirot
sld
vodici
Svet Medicine Na Dlanu

 


O nama   I    Vesti   I   Mapa sajta   I   Kontakt   

© Opšta bolnica Pirot 2018