Izdvajamo:

tacka    Edukacija
linija
tacka    Važna dokumenta
linija
tacka    Unapređenje kvaliteta
linija
tacka    Javne nabavke
linija
tacka    Zdravstveni kalendar
linija
tacka    Finansijski izveštaj
linija
tacka    Publikacije
linija
tacka    Upravljanje med. otpadom
linija
tacka    Telefonski imenik
linija

mzs

rfzo
 
Lekarska komora Srbije
Komora medicinskih sestara i teh.
Zdravstveni savet Srbije
Opština Pirot
IZJZS "Dr M. Jovanović Batut"
ZZJZ Pirot
 
 

    Mejling lista
    Najnovije informacije i     obaveštenja na Vašoj
    e-mail   adresi
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vesti

Objavljeno 17.05.2014.

HIRURŠKA SEKCIJA SLD, SIMPOZIJUM - PIROT, 23. MAJ 2014.

simpozijumU Pirotu, 23. maja,  biće održan sastanak Hirurške Sekcije SLD. Simpozijum će biti održan u Banket salonu  GAZELA. Sastanak predsedništva počinje u 10 h u maloj sali. Stručni deo simpozijuma počinje u 11 h u velikoj sali . Vreme predviđeno za prezentaciju do 15 min. Za prezentaciju obezbeđena pojedinačna i paralelna prezentacija u Power Point-u.  Obezbeđen prostor za prezentaciju proizvoda sponzora simpozijuma. Autobus za polaznike iz Beograda polazi sa platoa Prve hirurške klinike u 6,30 h.( u zavisnosti od broja prijavljenih).  Nakon sastanka svečani ručak u velikoj sali Banket salona Gazela. Radovi su akreditovani u sklopu simpozijuma: za predavače 11 bodova, za slušaoce 5 bodova.

Program simpozijuma.pdf

 

........................................................................................................................................................................
Objavljeno 27.01.2014.

Savremena bolnička oprema

ginOpšta bolnica Pirot je ovih dana dobila na poklon savremen ginekološki sto, dar lokalne samouprave i sterilizator koji poseduje sopstveni integrisani električni generator pare i priključak na centralni dovod pare, donacija Vlade Rebulike Češke. Direktor Opšte Bolnice, Goran Petrović, izjavio je tim povodom da je posle dužeg vremena Služba ginekologije dobila savremen sto za pregled, a da će početkom rada sterilizatora biti ostvarene značajne uštede energije.

Više od 30 godina Služba ginekologije radila je sa starim stolom za pregled pacijenata. Donacijom lokalne samouprave, u okviru Lokalnog akcionog plana, pregled pacijenata biće daleko prijatniji i lakši, kako za pacijente tako i lekare, kaže Sava Rančić, načelnik odeljenja ginekologije i akušerstva, pirotske Opšte bolnice.

........................................................................................................................................................................
Objavljeno 10.01.2014.

Pokloni za malu Saru, prvu Tigar Tyres- bebu u 2014. godini

TGTyresU okviru projekta Growing together,  koji podrazumeva veći stepen uključenosti kompanije Tigar Tyres u lokalnu zajednicu, Porodilište Opšte bolnice Pirot, posetio je direktor industrijskih aktivnosti Geri Šejdi.  Ovom prilikom uručio prigodne poklone prvoj Tigar Tyres bebi, maloj Sari, koja je došla na svet 5.januara u 7 h i 7 min. Mala Sara rođena je sa 3. 050g a dugačka je 51 cm. Jovana Panajotović, Sarina mama, izjavila je da je veoma zadovoljna uslovima u Porodilištu i brigom i pažnjom osoblja, a iskazala je i ogromnu sreću zbog pažnje koja je stigla iz firme u kojoj radi njen suprug.

Direktor industrijskih aktivnosti kompanije Tigar Tyres , Geri Šejdi, tokom obilaska Porodilišta i Opšte bolnice Pirot, upoznat je i sa daljim planovima menadžmenta ove zdravstvene ustanove koji se odnose na adaptiranja četvrtog sprata i stvaranje boljih uslova za pacijente pirotskog okruga.

.........................................................................................................................................................................
Objavljeno 06.01.2014.

Plan specijalizacija do kraja prvog kvartala

doktoriOpšta bolnica u skladu sa Planom objaviće specijalizacije. Dr Nenad   Zdravković, pomoćnik dirktora opšte bolnice, kaže da je jedan od strateških pravaca ove ustanove i adekvatan plan specijalizacija. Procedura je nešto duža nego ranijih godina i iz tog razloga plan će biti utvrđen na samom početku godine.

-Utvrdićemo plan i do kraja prvog kvartala ove godine raspisati specijalizacije. Ove godine biće najmanje pet, a lično verujem da će biti još neka, ginekologija, hirurgija, pneumoftiziologija, internistička  onkologija, internisitčka urgentna medicina. Planirano je pet specijalizacija, a moguće i nešto više jer imamo i prirodne zamene, gde sasa  nekima već  kasni jer nekoliko lekara ove godine ide u penziju. Uporedo sa planom sepecijalizacija ide i plan edukacije kadra, i to ne ne samo prisustvo na kongresima već i edukacija u smislu uvođženja novih metoda. Bolnica ima više godina bronhoskop  ali se ne radi bronhoskopija. Na proleće će jedan lekar pneumoftiziolog otići na edukaciju, koja će trajati nekoliko meseci kako bi otpočeli sa tom metodom u našoj bolnici. Zatim iz oblasti interventne radiologije, kao što je poznati radi se program ranog otkrivanja karcinoma dojke, skrining, mamografija počeće se i sa ciljanim biopsijama dojke i niz drugih metoda kaže dr Zdravković.

Za realizaciju ovih planova značajna je i saradnja sa klinikama.

-Krajem prošle godine psotali smo naučno nastavna baza Medicisnkog fakulteta Niškog univerziteta. Održano je niz sastanaka sa predtavnicima Kliničkog centra Niš, i očekujemo posle sastanka i analize sa RFZZO  i praktičnu realizaciju tih dogovora, u  smislu angažovanja njihovih stručnjaka u našoj bolnici. Neki će raditi ambulanto, neki od operisati, tako da očekujemno da naši lekari savladaju mnoge metode i u tom smislu edukacija i saradnja sa klinikama da se ostvari – napominje dr Zdravković.

Stalni zadatak ove utanove jeste da se popravi organizacija rada, na čemu će se u narednom periodu insistirati.

-  Kod nas liste čekanja praktično i nema, postoji zakazivanje od 30 dana koje je Uredbom Ministarstva zdravlja definisano. To je predočeno ministarski prilikom posete, i nastojaćemo da se to svede na nedelju dana tako da se pacijenti u tom periodu pregledaju za bilo koju vrstu pregleda. Napomenuću da su postignute i značajne uštede. Dug koji je bio 90 miliona smanjen je za oko 30 miliona dinara, i očekujem tokom ove godine dodatne rezultate i dalje uštede. Ja verujem da za godinu, dve bolnica neće imati gubitak i svoje obaveze plaćaće odmah- dodaje dr Zdravković.

Bolnica je tokom prethodne godine obezbedila deo opreme, što će nastaviti i ove godine u skladu sa odobrenjem nadležnog ministarstva. Dr Zdravković napominje i značaj saradnje sa Tigar Tyresom, čiji su predstavnici iskazali spremnost da pomažu bolnicu u skladu sa svojim planom.

Za pacijente:
tacka    Informator za pacijente
linija
   Kućni red
linija
   Saveti lekara
linija
   Zaštitnik pacijentovih prava
linija
   Liste čekanja
linija
o
dzpirot
sld
vodici
Svet Medicine Na Dlanu

 


O nama   I    Vesti   I   Mapa sajta   I   Kontakt   

© Opšta bolnica Pirot 2018