Izdvajamo:

tacka    Edukacija
linija
tacka    Važna dokumenta
linija
tacka    Unapređenje kvaliteta
linija
tacka    Javne nabavke
linija
tacka    Zdravstveni kalendar
linija
tacka    Finansijski izveštaj
linija
tacka    Publikacije
linija
tacka    Upravljanje med. otpadom
linija
tacka    Telefonski imenik
linija

mzs

rfzo
 
Lekarska komora Srbije
Komora medicinskih sestara i teh.
Zdravstveni savet Srbije
Opština Pirot
IZJZS "Dr M. Jovanović Batut"
ZZJZ Pirot
 
 

    Mejling lista
    Najnovije informacije i     obaveštenja na Vašoj
    e-mail   adresi
 
 

 

vesti

Objavljeno 23.11.2012

Pirotska bolnica bez velikih dugovanja

U cilju regulisanja dugova Republike pre stupanja na snagu Zakona o redovnom izmirenju plaćanja, Ministarstvo finansija do kraj godine doneće niz mera u cilju regulisanja dugova zdravstvenih ustanova. Dr Radovan  Ilić, director pirotske bolnice napomenuo je značaj ove akcije iako ova ustanova nema velika dugovanja


-Ovim putem biće pokriveno i nešto troškova  našej ustanove. Ono što predstavlja ograničenje u zdravstvenom sistemu jeste nedovoljno sredstava. Činjenica je da ukoliko imamo škrto odvajanje novca teško će zdravstveni sistem uspeti da se izbori za svoje mesto u sistemu svetske medicine. Ona je skupa počev od infrastrukture kao preduslova za pružanje usluga pa sve do školovanja kadra, to sve iziskuje velika sredstva i mi ćemo teško u tom smislu držati korak sa Evropom – dodaje dr Ilić.

Javna rasprava o nacrtu Zakona o zaštiti prava pacijenata za region Jugositočne Srbije biće održana u Nišu 26. novembra gde će učestvovati i predstavnici bolnice. Novina koja je predložena novim  nacrtom zakona  jeste da zaštitnici prava pacijenata ubuduće ne budu  više u domovima zdravlja i bolnicama, već pri gradskim opštinama, kaže dr Ilić. Ukoliko pacijenti ne budu bili zadovoljni ombudsmanom, u gradskim opštinama postojaće i više instanca, tačnije Savet za zdravlje, kome će takođe moći da se obrate.


Objavljeno 23.11.2012

Bolnici inkubatori u okviru akcije “Bitka za bebe”

U okviru humanitarne akcije Fonda B 92 pod nazivom “Bitka za bebe” , pirotska Opšta bolnica dobila je 2 inkubatora. Dr Radovan Ilić, direktor ove zdravstvene ustanove kaže da je ovo još jedan doprinos opremanju odeljenja ginekologije i porodilišta


-U našu bolnicu su  stigli pre dve nedelje i instalirani su,  inkubatori koje je donirala američka ambasada. Očekujemo da u najskorije vreme Pirot posete predstavnici Fonda B 92 i donatori kako bi organizovali svečano uručenje.  Na ovu akciju nadovezaću i važnost  aktivnosti lokane samouprave, činjenica je da svi zajedno učestvujemo u opremanju bolnice, i dobro je dok ima zainteresvanih za to. Pomenuću i pirotsko Osnovno javno tužilaštvo koje uplačuje sredstva za kupovinu opreme za porodilište i ginekologiju – kaže dr Ilić. 

 

Za pacijente:
tacka    Informator za pacijente
linija
   Kućni red
linija
   Saveti lekara
linija
   Zaštitnik pacijentovih prava
linija
   Liste čekanja
linija
o
dzpirot
sld
vodici
Svet Medicine Na Dlanu

 


O nama   I    Vesti   I   Mapa sajta   I   Kontakt   

© Opšta bolnica Pirot 2018